Skip to content

Det började i det lilla…

En dag kom Arne Johansson hem till sin fru Birgitta med bilen fullastad med rullar av möbeltyg. Möbelfabriken Arne varit försäljare för gick i konkurs och tygrullarna han kom hem med såldes till vänner och bekanta på ön för 5-10 kronor metern.

Efter ett liten tid började kunderna fråga Birgitta om hon inte kunde ta in lite gardintyger också. Och det blev starten till Hönö Hemtextil år 1976.

1982 köptes bosättningsaffären ”Georg’s” på Öckerö in och sortimentet utökades med möbler, lampor, sängar, handarbeten och presentartiklar. Namnet ändrades till Norgårdens Interiör HB.

Nästa steg togs 1988 då erbjudandet kom från kommunen att bygga en ny affär på Hönö. Lagom till 1:a Advent 1988 öppnades dörrarna till den nybyggda butiken. Den nya byggnaden var 1500 kvm, varav 200 kvm var lager. Snart kände man att lokalen var för liten och 1990 gjordes en utbyggnad med 250 kvm till ett nytt lager.

Något år efter att tillbyggnaden var klar så ”dök” hela möbelbranschen. 1994 togs då beslutet att praktiskt taget upphöra med möbelförsäljning. Lokalerna byggdes om och 500 kvm hyrdes ut till SEB som flyttade sitt Hönökontor till Norgårdens lokaler.

2008 togs nästa steg då det gäller byggnaden. En ny lagerlokal på cirka 380 kvm med 5 lägenheter på andra våningen byggdes. De stod färdiga och togs i bruk under sommaren 2008. Det gamla lagret ändrades och användas nu till butiksyta för möbler.

DSC00023

Josua 1:7-9

7 Var bara stark och mycket frimodig så att du håller fast vid och följer all den undervisning som min tjänare Mose har gett dig. Vik inte av från den vare sig åt höger eller åt vänster, så ska du ha framgång vart du än går. 8 Låt inte denna lagbok vara skild från din mun. Tänk på den[a] både dag och natt, så att du håller fast vid och följer allt som är skrivet i den. Då ska du lyckas på din väg och då ska du ha framgång. 9 Har jag inte befallt dig att vara stark och frimodig? Var inte rädd eller förfärad, för Herren din Gud är med dig vart än du går.”